z olejem z paleniska, pieczarką, gorczycą i żółtkiem sous-vide
do wędzenia używamy tylko rafinowanego oleju, aby nadać pełnie smaku
rokitnik, piklowany seler, orzech laskowy, olej z kopru własnego wyrobu
jesiotr pochodzi z lokalnej, Wiślańskiej hodowli Państwa Gawlas
chipsy z kaszy gryczanej, płatki drożdżowe, creme fraiche i olej z kopru
ziemniaka wędzimy na drewnie z pobliskiego lasu
z perlicy z makaronem własnego wyrobu
polecamy do rosołu wziąć olej z kopru (gratis) - dopełnia smak
na mleku kokosowym z perłową kaszą kus kus
krem wykańczany olejem z góry Świętego Wawrzyńca
jajko, podgrzybek, puder z boczku
nasza wersja żurku z pudrem z boczku
Black Angus to najlepsza rasa mięsa wołowego wyhodowana na steki, wykrawana z tak zwanego „serca łopatki”. Charakteryzuje go marmurek i specyficzny smak.
Jest stekiem jedynym w swoim rodzaju, ponieważ posiada dwa rodzaje mięsa a przedzielony jest kością w kształcie litery „T”.
Jest bardzo soczysty, charakteryzuje się znacznym otłuszczeniem, jego znakiem rozpoznawczym jest tak zwane oko marmurku występujące w środku steka.
Dodatki: ziemniaki gotowane w maśle, mix sałat, frytki stekowe, grillowane warzywa, mix naszych pikli
gotowane w maśle
pierś z puree marchewkowym, marchwią, łubinem i piklowaną rzodkiewką
w kuchni staropolskiej łubin był alternatywą dla ziemniaków, ciekawsotka: odmładza skórę
podana z ziołowymi kopytkami, puree z dyni, piklowaną dynią, słodko-kwaśnym burakiem, orzechem z nerkowca i sosem demi glass
dynie marynujemy w occie cydrowym i lokalnym miodzie
filet z pstrąga, jarmuż, ziemniak confit, podgrzybek w maśle drożdżowym, dashi
dashi to bulion o orientalnej nucie, a podgrzybki smażymy na maśle drożdżowym by wydobyc głębie smaku
smażony na smalcu, młode ziemniaki w mundurkach gotowane na maśle, kwaśny ogórek w śmietanie, olej z kopru
proces gotowania w maśle ziemniaków gwarantuje ich wyjątkowy smak
dynia, podgrzybek, parmezan
odmiana ryżu, którą używamy to włoskie arborio, a aby otrzymać kremową konsystenję używamy masła i śmietany
w panierce z pistajci, podany z puree z buraka, burak piklowany i wegańska śmietana z nerkowca, kiełki
w kiełki zaopatrujemy się w Bielsku Białej od SIEJEMY
kurczak, boczek, sałata rzymska, ser dojrzewający, dressing na musztardzie francuskiej i anchois
nasza wersja klasycznej sałatki CEAZAR
brioszka, mięso wołowe ze słoniną, sałata, pomidor, ogórek konserwowy, cebula czerwona, pikle, frytki stekowe
brioszka to rodzaj słodkeij bułki, którą wykonujemy samodzielnie
z musem waniliowym i owocami
popiół w bezie to walor nie tylko wizualny, ale także smakowy
z orzechami, czekoladą i wiśnią
zwykłą klasyczną posypkę zastąpiliśmy ziemią czekoladową
z herbatnikiem, pistacjami i jeżyną
ser jest z dodatkiem białej czekolady
frytki i surówka
Degustacyjne kolacja 5 daniowa:
Chleb naszego wypieku, masło, olej z góry św. Wawrzyńca * Amuse bouche * Podwędzany ziemniak, crème fraiche, chipsy z kaszy gryczanej * Krem z kalafiora, mleko kokosowe, perłowy kus kus * Pstrąg, jarmuż, ziemniak cofit, podgrzybek w maśle drożdżowym, dashi * Przerywnik – granita * Kaczka, dynia, kopytka, burak * Krem czekoladowy, wiśnia, orzechy * Petit four/nalewka domowa
W przypadku alergii menu ulega zmianie.
O szczegóły pytaj obsługi!
(coca cola, fanta, sprite, tonic)
z malinami i sokiem imbirowym lub malinowym
Piwo 0,5L, wino 0,2L
Z przyjemnością przedstawiamy naszą autorską propozycję z miłości do Wisły.. ale także (lub przede wszystkim) Prosecco 😉 Kto uwielbia bąbelki i lody, ten zakocha się w naszym drinku! Wytrawne wino musujące w połączeniu z pysznym, truskawkowym sorbetem zapewni wyważone i nowe doznania!
Nasza kolejna autorska propozycja. Dlaczego Flirtini? Otóż gwarantuję bąbelkowy zawrót głowy! Oczywiście w przyjemnym tego słowa znaczeniu 😊 Połączenie Prosecco i słodkiego soku z marakui daje nam propozycję orzeźwiającą, choć słodką z nutką orientalności. Bo lubimy Flirtować ze smakiem..
Białe wino z włoskiego regionu Apulia. W zapachu rześkie i subtelne, delikatnie kwiatowe. W ustach gładkie, przyjemne.
Młode, półwytrawne włoskie wino, delikatnie owocowe, przyjemne. W smaku subtelne, delikatne, ale również finezyjne.
Wino o aromacie wiśni połączonych z jagodami, z delikatnym podbiciem cynamonowym. Dobrze zbudowane, miękkie z owocową końcówką.
Wino o przyjemnym aromacie świeżych owoców przemieszanych z nutami kwiatowymi oraz delikatnym, słodkawym smaku.
Elegancki nos o aromacie czarnej porzeczki i wiśni, tło pikantne i ziemiste. Świeży i soczysty smak, na podniebieniu akcenty wiśni, orzechów i papryki. Niezwykle długi finisz ozdobiony lekkimi taninami.
Wino o aromatach harmonijnie połączonych z subtelnymi nutami wanilii i pieprzu. W ustach delikatne, krągłe i świeże, o długim, lekko przyprawowym posmaku.
Włoskie czerwone wino wytrawne o wyraźnie owocowy nosie oraz pełnych, miękkich, dobrze zbudowanych, umiarkowanie tanicznych i dobrze zbalansowanych ustach.
Francuskie wino wytrawne roztaczające świeże aromaty dojrzałych czerwonych owoców. W ustach rześkie i krągłe, przyjemne o długim posmaku.
Wino o eleganckim bukiecie pełnym aromatów owoców cytrusowych przemieszanych z nutami kwiatowymi. W ustach subtelnie słodkie, świeże i zrównoważone.
Wino o cytrynowej barwie i nosie pełnym aromatów tropikalnych i skórki chleba. W ustach smaczne i rześkie, o przyjemnym owocowym posmaku.
Wino mocnych aromatów cytrusowych i owoców tropikalnych przemieszanych z nutami białych kwiatów. W ustach lekkie i orzeźwiające, o długiej owocowej końcówce.
Wino wytrawne o cytrynowej barwie i nosie pełnym aromatów tropikalnych i skórki chleba. Rześkie o przyjemnym owocowym posmaku.
Wino z Nowej Zelandi roztaczjące wokół aromaty agrestu i melona przemieszane z nutami ziołowymi. W ustach delikatne, pełne owocu, przyjemnie odświeżające.
Wino o aromatach świeżych czerwonych owoców wzbogaconych odelikatne nuty kwiatowe. W ustach dobrze zbudowane, rześkie, o smaku będącym kontynuacją owocowych aromatów.
półsłodki
wytrawny
Wino o aromatach dojrzałych moreli, bananów, zielonych jabłek, chleba i drożdży. W ustach zrównoważone, o odświeżającej kwasowości i przyjemnym owocowym smaku.
wytrawny
Jest piwem dolnej fermentacji. Warzy się je przy użyciu jasnego słodu jęczmiennego i najlepszej jakości chmielu. Charakteryzuje się mocnym chmielowym aromatem oraz subtelnym posmakiem goryczy.
Lager/Porter/Pszeniczne/Mastne/West Coast/Double IPA
Zapisz się na nasz newsletter
Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.
OK, zamknij