Co roku nas wszystkich dopada świąteczna gorączka. Objawia się na wiele sposobów - wpadamy w szał zakupów, sprzątania albo właśnie gotowania. Często nie starcza nam czasu na wszstko na raz, dlatego warto rozważyć alternatywne rozwiązania. Wychodząc naprzeciw naszym Gościom przygotowaliśmy propozycję szytą na miarę. W naszym Wigilijnym menu na wynos znajdują się klasyki, które od zawsze goszczą na naszych stołach. Oczywiście, w naszym PREMIUM wydaniu. Nie bylibyśmy sobą, gdybyśmy nie dali naszym Gościom tego co najlepsze! Pstrąga bierzemy z połowu w Wiśle, uszka robimy samodzielnie, a pasztet jest sekretnym przepisem naszego Szefa.
Jak to działa?
Zamawiasz co chcesz, ile chcesz i kiedy chcesz. My gotujemy, pakujemy i czekamy na odbiór! W tym roku nasze wigilijne menu zostało nieco rozszerzone - słuchamy naszych Gości :)
Menu Wigilijne w Restauracji Wisła Premium:
DOMOWE PASZTETY
| pasztet z kaczki z grzybami | 9,20 zł / 100g |
| pasztet wieprzowy z suszonymi owocami | 4,90 zł / 100g |
ZUPY
| barszcz czerwony z uszkami | 29 zł / 1 L |
| bulion z podgrzybków i japońskich shitake | 40 zł / 1 L |
| bulion z pieczonej kaczki | 36 zł / 1 L |
SAŁATKI
| tradycyjna sałatka jarzynowa | 33 zł / 1 kg |
| śledzie w sosie cebulowym z rodzynkami | 4,90 zł / 100g |
| śledzie w sosie z zielonego pieprzu | 4,90 zł / 100g |
| śledzie w ziołowej oliwie z cebulą i czosnkiem | 4,90 zł / 100g |
MARYNOWANE RYBY
| pstrąg z wiślańskiego połowu marynowany w oliwie z oliwek, czosnku, pietruszce i cytrynie | 7,00 zł / 100g |
| łosoś marynowany w cytrynie, oliwie z oliwek i koperku | 13 zł / 100g |
| karp w galarecie | 7zł / 100g |
MIĘSA PIECZYSTE
| pieczony karczek w domowej marynacie z papryki wędzonej, czosnku, tymianku i rozmarynu | 5,90 zł / 100g |
| schab długogotowany | 4,90 zł / 100g |
| kaczka cała upieczona, nadziewana jabłkami i pomarańczą, marynowana w świeżych ziołach | 59,90 zł / 1 kg |
| roladki drobiowe nadziewane grzybami | 49,90 zł / 1 kg |
SOSY
| sos z leśnych grzybów | 8 zł / 100ml |
| sos pieczeniowy | 6 zł / 100ml |
POZOSTAŁE PYSZNOŚCI
| paszteciki z kapustą i grzybami z ciasta francuskiego | 5,90 zł / 100g |
| krokiety z kapustą i grzybami | 5,90 zł / 100g |
| krokiet z ziemniakami i rybą | 5,90 zł / 100g |
| pierogi z kapustą i grzybami | 22 zł / 8 szt |
Jak przyjmujemy zamówienie cateringu wigilijnego?
Zadzwoń 33 855 38 09 lub napisz recepcja@hotelpremium.pl
Zamówienia zbieramy do 21.12.2021r
Jeśli zainteresowała Cię nasza propozycja kolacji wigilijnej i chesz być na biężaco z naszymi ofertami, zapraszamy:
https://www.facebook.com/restauracjawislapremium/
#wigilia #menu